משפצים בית קרקע? חשבתם על חצר אנגלית?

 

בונים או משפצים בית קרקע? הציעו לכם לבנות חצר אנגלית אבל אינכם יודעים בדיוק מה זה? המומחים מבית קבוצת טרלידור מסבירים שחצר אנגלית מהווה, למעשה, פתח אוורור עבור קומת המרתף. פתח זה נעשה על ידי הנמכת הקרקע, פתיחת חלון והתקנת סבכה בסורג מתכת לחיפוי ומיגון הפתח שמעל פני הקרקע.

 

מטרתה של החצר האנגלית היא אוורור החלל והכנסת אור טבעי לחדרים הממוקמים מתחת למפלס הקרקע. כמו כן, לעתים קרובות משמש הפתח גם כיציאה נוספת מקומת המרתף או כגינת נוי חיננית. מקבוצת טרלידור מציינים שאף אחד איננו יודע באמת מדוע מכונה האלמנט האדריכלי הזה “חצר אנגלית”, אך הסברה היא שאנגלים הם הראשונים שהחלו להשתמש בו.

כיסוי סבכה לחצר אנגלית

פתרון אלגנטי שבעזרתו הופכת השהייה בקומת המרתף לבריאה ונעימה יותר

בין כך ובין כך, מדובר בפתרון אלגנטי שנעשה בו שימוש בכל רחבי העולם, מאחר ובעזרתו הופכת השהייה בקומת המרתף לבריאה ונעימה יותר. ניתן, כאמור, לשתול בגומחה שמסביב לאותה חצר אנגלית גינת נוי חיננית קטנה, ובכך ליצור כמעין מרפסת פרטית אל מרתף הבית.

 

יחד עם זאת, חשוב להדגיש שבין אם מדובר בחצר אנגלית שתוכננה מראש על ידי מהנדס או אדריכל בין אם היא מהווה תוספת מאוחרת שנבנתה במהלך השיפוץ, חובה לוודא שהיא בנויה כהלכה באמצעות איש מקצוע מעולה.

 

בניית החצר האנגלית נעשית באמצעות חפירת שקע בקרקע, תוך כדי יצירת מרווח שהוא, למעשה, החצר האנגלית. במידה והמרווח גדול דיו, הוא עשוי לשמש הן כחלון והן כדלת המאפשרת דרכה מעבר של בני אדם.

 

חובה להקפיד על עבודה מקצועית מבלי לחסוך בחומרי גלם ואיכותיים

חצר אנגלית היא מסוג הפתרונות המושלמים לימות הקיץ, אולם במידה ואיננה אטומה לחלוטין, עלולות להתעורר בעיות בתקופת החורף בשל קרבתה לאדמה. לפיכך חשוב להקפיד על עבודה מקצועית מבלי לחסוך בחומרי איטום ייעודיים ואיכותיים. במהלך בניית חצר אנגלית מעגנים לאדמה את שכבת המתכת בעזרת עוגן, ומעליה מונחות שבכות מתכת לצורך הגנה.

 

במהלך העבודה יש להקפיד על איטום איכותי, חלקי מתכת איכותיים שאינם מחלידים וניקוז משובח אשר תוכנן כראוי. מקבוצת טרלידור מדגישים שהחלון הנמוך שבחצר האנגלית עלול להוות כמעין פרצה הקוראת לגנב, לפיכך כדאי להגן על הפתח בעזרת סורג עבה ואיכותי. בנוסף, כל מי שמחזיק ברשותו רכוש רב ויקר ערך, מומלץ שיסתייע גם באמצעי מיגון נוספים כמו מצלמות אבטחה, מערכות אזעקה וכן הלאה.

 

חצר אנגלית לאוורור והארת חללים בקומת המרתף

על אף שהביטוי “חצר אנגלית” עשוי להצטייר בדמיוננו כחצר אירופאית ירוקה ומלבלבת או כפטיו חינני ושופע אור הממוקם בלב לבו של בית פרטי, בפועל מדובר בשטח בחצר המבנה, שמפלסו נמצא מתחת למפלס הקרקע, והוא כולל פתח אוורור שמטרתו לספק תאורה ואוורור טבעיים לחללים שבקומת המרתף. אנשי הצוות המקצועי מבית קבוצת טרלידור מסבירים שלמרות שבמציאות היא פחות רומנטית, החצר האנגלית נחשבת עדיין לפתרון אלגנטי, יעיל ונפוץ מאוד בבניה הפרטית, שמיושם על ידי הנמכת הקרקע ופתיחת חלון, במקרים שבהם המפתח עצמו מרווח דיו, ניתן אף להפכו לפתח יציאה, כמעין דלת אחורית מקומת המרתף הישר לחצר הבית, מה שעשוי להעלות את שוויו של הבית באופן משמעותי.

 

הגשת בקשה להיתר בניה מאגף הרישוי והפיקוח שברשות המקומית

מקבוצת טרלידור מציינים שהקמת חצר אנגלית דורשת בקשה להיתר בניה מאגף הרישוי והפיקוח שברשות המקומית, כשלאחר הגשתה, נידונה הבקשה בוועדה מקומית שרשאית להתיר את הבניה, תוך כדי עמידה בתקנות, הדרישות וההנחיות המרחביות והנקודתיות הנוגעות לתב”ע במידה וקיימות. מקבוצת טרלידור מוסיפים ומדגישים שמאחר ולכל ועדה מקומית ישנן פרשנויות והגבלות שונות בכל הקשור לחצר אנגלית, יש לפנות אל מחלקת התכנון שברשות המקומית או האזורית, לבדוק ולקבל באגף ההנדסה את כל האינפורמציה הרלוונטית בטרם הגשת בקשה להיתר בניה. לדוגמה, ההנחיות המרחביות הנוגעות למרווח קובעות שעומק החצר האנגלית לא יעלה על 1.50 מטרים מקו הקרקע וברוחב של 1.50 מטרים לכל היותר, לרבות הקיר מקו המבנה הקדמי, האחורי והצדדי.

 

תכנון הנדסי מקצועי, ניסיון רב ומיומנות גבוהה

 

באופן כללי, ישנן שתי טכניקות נפוצות לבניית מרתפים, שהאחת כוללת בניית קומה תת קרקעית שלמה, בעוד שהשיטה האחרת מורכבת ממרתף עם חצר אנגלית מובנית. חסרונה של הטכניקה הראשונה נעוץ בעובדה שהקומה תת קרקעית נבנית מבלי שיהיו בה פתחים כלשהם לצורכי תאורה ואוורור טבעיים, כשבנסיבות הללו עולה הצורך בשילוב מערכות של סירקולציה ומיזוג אוויר, מערכות תאורה ועוד. חצר אנגלית מובנית דורשת, כאמור, תכנון הנדסי מקצועי, ניסיון רב ומיומנות גבוהה, שכן די בליקוי אחד כדי שהחצר האנגלית תהפוך מפתרון אלגנטי ואפקטיבי לבעיה חמורה, ובפרט בימי החורף הגשומים. בין ליקויי הבניה השכיחים, ניתן למנות שימוש בחומרים מאיכות ירודה (כגון שימוש בסבכהרשת ממתכת שאינה עמידה בפני החלדה), איטום לקוי, ניקוז לא תקני וכדומה.

לצפיה במגוון הכיסויים לחצר אנגלית

בואו ליצור איתנו את הפרוייקט הבא שלכם

בואו ליצור איתנו את הפרוייקט הבא שלכם

מאמרים נוספים שאולי יעניינו אותך