רוצים להגביר את תחושת הביטחון והפרטיות? כך תבחרו גדר לבית
עוברים לבית חדש? מעוניינים להגביר את תחושת הביטחון והפרטיות על ידי התקנת גדר? גדרות מהוות מעיקרן אלמנט פונקציונלי ונועדו להשיג מספר מטרות שונות: הן יוצרות חיץ ברור בין השטח הפרטי והמרחב הציבורי ואו בתים סמוכים, מגבירות את רמת ההגנה מפני אורחים לא קרואים ומשמשות לשמירה על הפרטיות.
גם באספקט העיצובי יש לגדרות תפקיד משמעותי, שכן הן רכיב בולט והאלמנט הראשון שצד את עיניהם של כול אלו שמגיעים אל הבית או חולפים בסמוך אליו, ובכך תורמות לא מעט ליצירת הרושם הראשוני. מבית קבוצת טרלידור מסבירים שבמהלך החיפוש אחר גדר לבית, כדאי לתת את הדעת למגוון שיקולים, על מנת להבטיח התאמה אל הצרכים הפרטניים.
חומרי גלם נפוצים לייצור גדרות
למעשה, עוד בטרם התחלת החיפושים אחר גדר לבית ועריכת סקר שווקים, מומלץ להגדיר מראש את המטרה המרכזית שלשמה היא מותקנת (דוגמת בטיחות, הפרדה, פרטיות או אסתטיקה), את הצרכים האינדיבידואליים, כמו גם את התקציב שמקציב לצורך זה. הדבר יפשט משמעותית את תהליך החיפוש וגם ימנע כניסה להרפתקה פיננסית מיותרת.
בשלב הבא, כדאי להתמקד בסוג החומרים המשמשים לייצור גדרות ולהכיר את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהחומרים האלו. ניתן למנות כיום כמה חומרים נפוצים לייצור גדרות, החל מאבן ובטון, דרך ברזל ואלומיניום, וכלה ב- PVC ועץ. למשל, הגדר מבטון עמידה וחזקה לאורך זמן, מעולה להקניית ביטחון ופרטיות וגם לא דורשת תחזוקה שוטפת.
יתרונותיה של גדר האלומיניום
אלא שהגדר מבטון תופסת שטח נרחב. היא גם אטומה לחלוטין, מה שעלול לחסום מעבר אוויר ולעורר תחושה של מגורים במעין מבצר, ובפרט על רקע היותה מוגבלת ממבחינה עיצובית. כמו כן, התקנתה מורכבת ודורשת הכנת תשתית מתאימה ליציקת הבטון, דבר שעשוי להקפיץ את המחיר.
גדר העץ משתלבת היטב עם הסביבה ומקרינה תחושה כפרית, חמימה ופסטורלית. חסרונה הגדול נעוץ ברגישותה הגבוהה למזג האוויר, פגעי אקלים ומזיקים שונים. למניעת בלאי מואץ, דהיית צבע וריקבון, נדרשת תחזוקה שוטפת המורכבת משיוף, שימון וצביעה מידי כמה שנים.
אפשרות נוספת שהופכת בשנים האחרונות לפופולרית מאוד בארץ ובעולם היא הגדר מאלומיניום שמתאפיינת בחוזק רב ועמידות גבוהה לאורך זמן. גדר זו איננה מחלידה, נרקבת או מתלקחת, וגם לא דורשת תחזוקה. יתרה מכך, היא קלה להתקנה ומגיעה בשלל אינסופי של עיצובים מרהיבים.