מדובר בפרמטרים משמעותיים ביותר, וכדאי לתת עליהם את הדעת למן ההתחלה. לדוגמה, אם מטרת הגדר המרכזית היא שמירה על הביטחון והפרטיות, שאז מוטב להעדיף גדר גבוהה וצפופה, בעוד שלצורכי תיחום ונוי ולהדגשת המראה העיצובי של הגינה, שאז ניתן להסתפק בגדר כלונסאות אוורירית ונמוכה, עם מרווחים בין הלוחות.
התייחסות לחומר הגלם המשמש לייצור הגדר
בעת ההתמקדות ברמת הביטחון והפרטיות שמעוניינים להשיג בעזרת הגדר, חשוב להקפיד על האיזון הפרופורציונלי שבין ממדי הגדר לגודל הגינה על מנת שלא לפגום במראה הכללי ותחושת המרחב. כמו כן, קיים הבדל בין גדר המוצבת בחזית הבית לבין זו המותקנת בחצר האחורית, ובמידה ומדובר בתקציב מוגבל, ניתן להוזיל עלויות אם מתמקדים באספקט הדקורטיבי בגדר המוצבת בקדמת הבית, בעוד שבחצר האחורית מתמקדים בעיקר בצורכי הביטחון.
שיקול נוסף שחשוב לקחת בחשבון במהלך בחירת הגדר נוגע לחומר הגלם שממנו היא עשויה, מאחר ויש להחלטה הזו השלכות משמעותיות לגבי רמת התחזוקה. חומרים שונים מגיבים באופן שונה לתנאי האקלים האופייניים לכול אזור. העץ, לדוגמה, נוטה להתכווץ ולהתנפח בהתאם לשינויי מזג האוויר וחשוף לפגעים ומזיקים, ואילו הברזל נוטה לקורוזיה ובלאי מואץ בתנאי חוץ. האלומיניום, לעומת זאת, עמיד לאורך זמן בתנאי חוץ, אינו מחליד ולפיכך אינו דורש תחזוקה.
יושבים על הגדר? כך תבחרו גדר לבית
לגדר הבית יש כמה ייעודים בולטים כמו הגנה על דיירי המקום מפני אורחים בלתי קרואים וסקרנים, יצירת חיץ ברור בין מרחב הפרטי והציבורי ושמירה על הפרטיות. גם בהיבט העיצובי יש לגדר תפקיד לא מבוטל, מאחר והיא משמשת, בין היתר, כמעין חלון הראווה של הבית והאלמנט הראשון שנתפס בעין עבור כול מי שמגיע אליו או חולף דרכו, ובכך תורמת ליצירת הרושם הראשוני.
אנשי הצוות המקצועי מבית קבוצת טרלידור מציינים שבהגיענו לבחור גדר לבית חשוב להגדיר מראש את התקציב, את המטרה העיקרית שלשמה היא מותקנת וכן את הצרכים הפרטניים, כמו בטיחות, פרטיות, הפרדה או אסתטיקה, דבר שעשוי להקל משמעותית על תהליך החיפוש והבחירה.
חומרי הגלם המשמשים לייצור גדרות
בשלב השני יש לבחור את סוג חומר הגלם שממנו עשויה הגדר. ישנם כיום מגוון חומרים שונים המשמשים לייצור גדרות כגון בטון, אבן, עץ, אלומיניום, ברזל ופלסטיק, כשלכול אחד מהחומרים הללו יש יתרונות וחסרונות. גדר בטון, לדוגמה, יעילה הן להקניית ביטחון והן להקניית הפרטיות. כמו כן, היא חזקה ועמידה לאורך זמן, איננה דורשת תחזוקה וילדים יתקשו לטפס מעליה.
חסרונותיה נעוצים בהיותה אטומה לחלוטין, השטח הרב שהיא תופסת ועלותה הגבוהה בשל מורכבות ההתקנה והצורך באיש מקצוע מיומן להכנת התשתית הנכונה ליציקת הבטון. בנוסף לכול אלו, גדר הבטון אינה מאפשרת עושר עיצובי. גדר העץ מעניקה תחושה פסטורלית כפרית ומשתלבת נהדר עם הסביבה. גדר העץ יפה ומרשימה, אלא שהיא רגישה למזיקים, פגעי אקלים ומזג האוויר.
יתרונותיה של גדר מאלומיניום
כדי להאריך את אורך חייה של גדר העץ ולמניעת בלאי מואץ, דהייה, שחיקה וריקבון, יש צורך בתחזוקה הכוללת שיוף, צביעה ושימון אחת לתקופה. במידה ומטרת הגדר היא תיחום בין המרחב הפרטי לציבורי בלבד ועניין התקציב מהווה שיקול בעל משקל, שאז ניתן להתקין גדר PVC. אלא שגדר ה- PVC איננה עונה על הצרכים בהיבט הבטיחותי והאסתטי, כושר הנשיאה שלה נמוך והיא נוטה לדהות, להתעוות ולהישבר בקלות רבה.
אופציה נוספת, הנחשבת לפופולרית ביותר בשנים האחרונות היא גדר מאלומיניום ולא בכדי: גדר זו מתאפיינת בעמידות גבוהה במיוחד לאורך זמן, היא איננה מגיבה לתנאי הסביבה כמו עץ, ברזל או PVC, איננה מתלקחת, נרקבת או מחלידה. יתירה מכך, הגדר קלה להתקנה, כמעט ולא דורשת תחזוקה ומגיעה במגוון כמעט אינסופי של עיצובים שונים.