מי מאיתנו לא רוצה להפוך את ביתו למבצרו, לחוש ביטחון ובתוך כך גם לשמור על פרטיותו? אם בעבר היו השערים לבית עשויים ברזל ובעלי צורה שבלונית פשוטה ונטולת כל ייחוד, שהרי במרוצת הזמן חל שינוי במגמה.
בשנים האחרונות הפכו שערי הכניסה לחלק בלתי נפרד מהנראות הכללית ומושקעת בעיצובם מחשבה רבה, זאת במטרה לייצר התאמה הרמונית עם סגנונו העיצובי של הבית וסביבת המגורים. מאחר והשער הוא האלמנט הראשון שבו נתקל כל אדם בכניסה אל הבית, חשוב להשקיע בבחירתו מחשבה רבה.
כיום מאפשרות הטכנולוגיות המתקדמות חופש פעולה נרחב בכול הנוגע לחומרים שבהם נעשה שימוש, לעיצוב ולצבעים, ואף על פי כן, ישנן כמה נקודות שכדאי לתת עליהן את הדעת במהלך התכנון, החיפוש והבחירה.
המלצה: תכננו את השער כבר בשלבי הבנייה ההתחלתיים
מבית קבוצת טרלידור מציינים שכשמדובר בבנייה פרטית, שאז מומלץ לתכנן את השערים לבית עם אנשי מקצוע המתמחים בתחום כבר בשלבי הבנייה ההתחלתיים, ובפרט אם מתעתדים לשלב בהם מערכות חשמליות. הדבר יבטיח התאמה אופטימלית אל תוואי השטח, רמת המיגון הנדרשת, תדירות השימוש, גודל הֲמִפְתָּח, מהירות הפתיחה, רמת התחזוקה וכן הלאה.
לדוגמה, במקרים שבהם הדרך בעלת שיפועים או משובשת, כשקיים מכשול כלשהו ואו כשמרחב מצומצם ואינו מספיק לפתיחת השער, כדאי להעדיף שער מרחף (מכונה גם “שער קונזולי” או “שער מתרומם”) על פני שער הנגרר על מסילה או שערי כנף חד או דו כנפיים. כמו כן, ככול שהשימוש בשערים לבית עתיד להיות תדיר יותר, כך נדרש המנוע של השער להיות חזק בהתאמה.